"TraceMyIP.org"

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ιούνιος 2013 Jun 2013

No rains for musrooms harvest as we live in Greece.  The place is best suited for  amazing beaches blue and sunny sea and great food. 

Μπορεί να πει κανεις ότι είμαστε ευλογημένος τόπος, μόνο για άλλα πράγματα, παρά για  Μανιτάρια .  Τα μανιταρια θέλουν μούχλα , .. ΜΟΥΧΛΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ... κι εμείς δεν έχουμε τετοια μούχλα. 

Πήγαμε μια βόλτα με τον Πασχάλη στις 1 Ιούνη . Ψηλά  και δίπλα στην Βουλγαρία. Ξηρασία παντού. Κατι κακόμοιρα βολιτάκια μόνον για την μυρωδιά. Ιδού μερικες φωτό . 
Τέλος και μια αποψη της πεδιάδας της Ροδόπης και στο βαθος η Ασύγκριτη Σαμοθράκη. 
Γιατί ασύγκριτη θα με ρωτήσετε.  Θα μπορουσα να γραψω πολλά αλλά δεν υπάρχει χρόνος . Δεν υπάρχει νησί στον κόσμο που συνδιάζει την μεσόγειο με το συγκεκριμένο Αιγαιποπελαγίτικο κλίμα και κατ' εξαίρεση όλων των Αιγαιοπελαγίτικων νήσων να έχει .. Πλατάνια και πλούσια ποταμια με νερά που πέφτουν από τη μια βάθρα στην άλλη. Οσοι είστε στο facebook επισκευθείτε το Samothraki   η σκιά του Παραδείσου. Το Νησί έχει και μια άλλη μεγαλη διαχρονική μοναδικότητα: Είναι το ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ της Αρχαίας εποχής .  Τι συνέβαινε εκέι κατά την Αρχαια και Ελληνιστική περίοδο ? Ψάξτε το ... 












  

Amanita rubescens
Εδω, τώρα, να πούμε πως ξεχωρίζουμε την rubescence από την Pantherina που είναι θανατηφόρα τοξική : Η rubescence εχει ανταυγιες ραζ και ειδικότερα άμα την ξύσουμε, στο στεμα ή στον στύπο. Επίσης η PANTHERINA εχει ΒΟΛΒΑ στο κατω μέρος, έχει δηλαδή, ενα κύπελο. Πηγαίνετε στην παρακατω διευθυνση για να δειτε τις διαφορες :

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Amanita_rubescens_und_Amanita_pantherina.JPG

on the website has both kinds
differences between rubescence and pantherina. The second is poisonous having cup at base.  
The first is edible after good  cooking ONLY. Otherwise is toxic too .  
Rubescent, tending to a red or pink -color, when cut it. IF you are not experienced don't take the risk, PLEASE.



Amanitas Rubescence



Looking South to Samothraki Island . Thracean arhipelago.
Κοιταζοντας νότια από το Παπίκιο της Ροδόπης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου