2012 MAY lot of rain and come up the spring harvest.Happy again
ΜΑΙΟΣ με πολλές βροχές και επιτέλους βλέπουμε Μανιταρια. Μαλιστα μερικά είναι καλής ποιότητας.
Amanita Caesarea
Καισαρικός Αμανίτης. Κορυφαίο εδώδιμο είδος.
Russula Virescens
Νόστιμο. Τρώγεται και ωμό, καματάκια στη σαλάτα
Russula ??
Ειναι πολύ μεγαλη η οικογένεια τους και δεν τις ξέρω όλες
Russula Virescens
Χαρακτηριστικό τους τα νερά απο πράσινο. Αν ειναι μονότονο και συνεχές το πράσινο τότε δεν είναι αυτή . Συναντάται και ερυθρωπή (ωχροκρεμ). Kαπελο 5-10 cm (σπάνια 15), στύπος (πόδι) 4-8 cm , παχος dia 1,5-3cm . Οταν είναι νεαρό όμορφη μυρωδιά φρουτώδης αλλά δυσάρεστη στην ωριμότητα. Λευκά, λιπαρά, έντονα διχαλωτά ελάσματα.
??
Amanita Caesarea !!
Boletus
Amanita Caesarea !!
Agaricus
Amanita Caesarea
??
Cooking with olive oil with garlic, dill and enough to end with white wine
Nice white Fume wine
Pashalis and Achilles
The lucky guy
Ramaria aurea (?)
Boletus aereus (Porcini)
Νόστιμο μανιτάρι (για ' μένα το πιο νοστιμο απο τα συνηθισμένα της περιοχής μας). Αξίζει ενα καλό λευκό κρασί . Σωταρετε με λιγο λάδι ελιας μια σκελιδα σκόρδο και βαζετε μετα μερικες φέτες απο αυτό. Αρωμα μεστό φουντούκι και αλλά πολλά. Αξίζει να πληρώσετε για το κρασί. οι Ιταλοι τα λενε Porcini (Γουρουνάκια γιατι είναι κοντά & χοντρά). Τα καλά αγοράζονται στην Ιταλια φρέσκα 80-100 € το κιλό. Θα βρητε στα Γρεβενά καταψυγμένα με 40 € / κ. Ξεραίνονται τα δευτερα και γίνονται ωραία σουπα.
Amanitas Caesarea and Porcini
Gymnopus Fusipes (?)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου